Otwórz Ustawienia, następnie Połączone konta i dotknij usługi, którą chcesz połączyć lub odłączyć. Połączona metoda logowania pozwala jednym dotknięciem wejść na to samo konto Highrise na każdym urządzeniu, które ją obsługuje.
Jak połączyć metodę logowania?
Otwórz Ustawienia, następnie Połączone konta.
Dotknij Apple, Google, Facebook, Snapchat lub Numer telefonu.
Wykonaj kroki logowania dla danej usługi. W przypadku numeru telefonu wpisz 6-cyfrowy kod, który Highrise wyśle ci SMS-em.
Twoje konto musi być najpierw zarejestrowane. Jeśli Highrise wyświetli Wymagana rejestracja, zobacz Dlaczego Highrise mówi, że muszę zarejestrować konto? Jeśli Safety Lock jest włączony, a korzystasz z nowego urządzenia, Highrise poprosi o PIN.
Które usługi mogę połączyć na swoim urządzeniu?
Google: wszystkie wersje aplikacji.
Apple: iPhone, iPad i wersja aplikacji na Maca z Mac App Store.
Facebook: wszędzie z wyjątkiem aplikacji na Windows.
Snapchat i numer telefonu: tylko aplikacje na telefony i tablety.
Numery telefonów muszą być numerami z USA.
Jeśli twoje konto nie ma jeszcze adresu e-mail, połączenie Apple, Google lub Facebooka może zapisać adres e-mail tej usługi na twoim koncie Highrise. Sprawdź go w Ustawienia, następnie Zarządzanie kontem, a potem E-mail.
Jak odłączyć metodę logowania?
Otwórz Ustawienia, następnie Połączone konta, dotknij połączonej usługi i wybierz jej odłączenie. Nie możesz usunąć jedynego sposobu logowania, więc najpierw dodaj inną metodę logowania albo e-mail i hasło. Jeśli konto nie ma adresu e-mail, Highrise poprosi cię o Połącz e-mail, zanim pozwoli na odłączenie.
Pojawia się komunikat, że konto lub numer telefonu jest już używane
Każde konto Apple, Google, Facebook lub Snapchat i każdy numer telefonu mogą być jednocześnie połączone tylko z jednym kontem Highrise.
Apple, Google, Facebook lub Snapchat: prawdopodobnie jest połączone z innym twoim kontem Highrise. Zaloguj się na to konto, upewnij się, że ma ono inny sposób logowania, odłącz tam usługę, a następnie połącz ją z kontem, które chcesz.
Numer telefonu: jeśli numer jest na innym koncie, które ma inny sposób logowania, zostanie przeniesiony na konto, z którym go łączysz. Jeśli zobaczysz Numer telefonu jest już używany, numer jest jedyną metodą logowania na tamtym koncie. Zaloguj się na nie (dotknij Zaloguj się na istniejące konto), dodaj tam hasło lub inną metodę logowania, a następnie połącz numer ponownie.
Czy Highrise publikuje posty na moich kontach społecznościowych?
Nie. Highrise używa połączenia do logowania i niczego za ciebie nie publikuje.
Nadal masz problem?
Jeśli połączona metoda logowania otwiera niewłaściwe konto lub nie może znaleźć twojego, zobacz Jak zalogować się na konto Highrise?
