Przejdź do głównej zawartości

Jak ustawić profil jako prywatny?

Ustawienia prywatności na twoim profilu Highrise, co każde z nich ukrywa i czego nie można ukryć.

Highrise nie ma jednego przełącznika, który ustawia całe konto jako prywatne. Zamiast tego wybierasz, kto widzi poszczególne części twojego profilu, w Edytuj profil > Ustawienia prywatności: twój status online, pokój, w którym jesteś, twój kraj, twoje posty i twoją listę życzeń.

Gdzie są moje ustawienia prywatności?

  1. Otwórz swój profil i dotknij przycisku więcej w prawym górnym rogu.

  2. Dotknij Edytuj profil.

  3. Przewiń do Ustawienia prywatności i zmień, co chcesz.

  4. Dotknij Zapisz.

Co robi każde ustawienie?

  • Status online: kto może widzieć, kiedy jesteś online. Wybierz Wszyscy, Znajomi lub Ukryte.

  • Pokój, w którym jesteś: kto może widzieć, w którym pokoju jesteś, i podążyć tam za tobą. Wybierz Wszyscy, Znajomi lub Ukryte.

  • Kraj: pokazuje lub ukrywa flagę twojego kraju. Zobacz Jak zmienić lub ukryć flagę kraju na moim profilu?

  • Posty: włącz Prywatne posty, aby twoje posty widzieli tylko zatwierdzeni przez ciebie gracze. Twoi obecni obserwujący zachowują dostęp.

  • Lista życzeń: włącz Prywatna lista życzeń, aby ukryć przedmioty z twojej listy życzeń.

Znajomi to gracze, których obserwujesz i którzy również obserwują ciebie.

Co się dzieje, gdy ustawię posty jako prywatne?

  • Nowi obserwujący muszą wysłać ci prośbę o obserwowanie, którą zatwierdzasz lub ignorujesz.

  • Gracze, którzy cię nie obserwują, nie widzą twoich postów.

  • Twoje posty są usuwane z zapisanych postów innych graczy.

Jeśli wrócisz do ustawień publicznych, wszystkie oczekujące prośby o obserwowanie zostaną automatycznie zaakceptowane. Każdy post zachowuje widoczność, jaką miał w chwili publikacji, więc post opublikowany w trybie prywatnym pozostaje prywatny. Aby był publiczny, opublikuj go ponownie.

Czy mogę ukryć liczbę obserwujących lub znajomych?

Nie. Liczby Znajomi, Obserwujący i Obserwowani są zawsze widoczne na twoim profilu. Możesz usunąć obserwującego: otwórz listę obserwujących, dotknij przycisku usuwania obok jego nazwy, a następnie dotknij Usuń, aby potwierdzić. Ta osoba nie jest informowana o usunięciu.

Jeśli ktoś cię nęka, zablokuj go. Blokady możesz przeglądać i cofać w Ustawienia > Prywatność > Zablokowani użytkownicy. Zobacz Jak zablokować lub wyciszyć kogoś?

Mam mniej niż 18 lat. Czy moje ustawienia są inne?

Jeśli w chwili rejestracji miałeś mniej niż 18 lat, twój profil jest na starcie bardziej prywatny: posty są prywatne, twój status online i pokój, w którym jesteś, są widoczne tylko dla znajomych, a flaga twojego kraju jest ukryta. Możesz je przejrzeć w dowolnym momencie w Edytuj profil.

A co z wiadomościami i dostępem do pokoi?

Nie ma ustawienia ograniczającego, kto może wysłać ci prośbę o wiadomość, ale prośby czekają na osobnej liście, dopóki nie odpowiesz. Zobacz Czym są prośby o wiadomość w mojej skrzynce odbiorczej? Aby kontrolować, kto może wchodzić do twoich pokoi, zobacz Jak zmienić, kto może wejść do mojego pokoju?

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?